Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Mad og måltid

 

 

Mad handler ikke kun om, hvad man spiser, men også om hvordan man spiser.

Vi ser måltidet som en pædagogisk handling, hvor der skal være tid til samtale, hvor alle sanser stimuleres.

Vi smager, dufter og føler på maden, vi træner finmotorikken, vi udvikler sproget ved at sætte ord på mad og handlinger, vi dækker bord, rydder af og indgår i et socialt fællesskab med hinanden.

Så når vi spiser, sørger vi for at skabe rolige rammer og dialog omkring måltidet. Det skaber gode vilkår for selvhjulpne børn og gør måltidet til en rar stund.

I Det røde hjørne serverer vi god, varieret og sund økologisk mad fra vores køkken. Maden består af friske råvarer efter årstiden og er overvejende økologisk.

Børnehuset Det Røde Hjørne er en sukkerreduceret institution. Dvs. vi overvejende ikke bruger sukker, men kun det sukker der nu engang bruges, f.eks. i bagning eller i det hjemmelavede syltetøj der ind imellem serveres til brødet om eftermiddagen. Det sukker børnene får her i institutionen er kun det der serveres fra køkkenet af.

Børnene er ofte med til selv at hente vognene fra køkkenet og er noget der er eftertragtet af børnene. Så får de også en fornemmelse af, hvor maden bliver lavet og duftene der kommer fra køkkenet.

Vi har i 2022 udarbejdet en madpolitik i samarbejde med Københavns Mad-hus.

Dokumenter

Sukkerpolitik.pdf

Shape Created with Sketch.